Kurssit

Vauvahierontakurssi 7. ja 14.12.

Tervetuloa yhdessä vauvasi kanssa harjoittelemaan intialaisen vauvahieronnan taito. Kurssi sopii 1-11 kk ikäiselle vauvalle. Kahden kurssikerran aikana käymme läpi koko vauvan hieronnan. Lisäksi saat neuvoa ruokavaliosta imetyksen aikana, mahdollisten vatsaongelmien hoitoon sekä kantoliinan käyttöön. Saat kaiken kurssimateriaalin kirjallisena, koska vauvavuoden aikana sinun tulee muistaa vain rakastaa vauvaasi!

Kurssin ohjaajana on koliikkivauvan äiti, diplomiravintoneuvoja sekä äitiysfysioterapeutti, joka on erikoistunut äitien ja vauvojen hyvinvointiin.

Aika: 7. ja 14.12.2017

Klo 9.30-11.00

Paikka: Tunne Kehosi, Verkatehtaankatu 4, 20100 Turku, käynti Kutomonkadun puolelta

Hinta: 55 euroa (sis. alv 24%)

Ohjaaja: Maria Jokela, Tunne kehosi

Ilmoittautumiset viim. 3.12: 041-5321 627 tai maria@tunnekehosi.fi

Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja:

 • Vauvahieronnan vaikutukset: hengityksen syveneminen, ruuansulatuksen paraneminen, verenkierron vilkastuminen, vaikutus hormoneihin ja hermoston toimintaan.
 • Vauvan vatsakipujen, ilmavaivojen ja refluksioireiden helpottaminen hieronnalla ja ruokavaliolla. Huom! Jos vauvallasi on runsaasti vatsaoireita, suosittelen tuomaan hänet lisäksi yksilöhoitoon, jossa vauva saa itselleen räätälöidyn hoidon sekä yksilölliset ohjeet kotiin.
 • Vauvan hieronta intialaisen vauvahieronnan menetelmällä.
 • Akupainantapisteiden (nenän tukkoisuuden hoito, vatsan toimintapisteet) sekä vyöhyketerapeuttisen hieronnan (esim. suolisto, rentoutus, rauhoittaminen) yhdistäminen vauvan hoitoon.
 • Äidin ja vauvan tunteiden yhteys.

 


Tunne Venuksesi – Lantionpohja kuntoon hypopressive-menetelmällä

 

Virtsankarkailua, alaselkäkipua, lysähtänyttä ryhtiä? Tuntuuko sinusta, ettet ole palautunut synnytyksestä ennalleen? Oletko tehnyt lantionpohjaharjoitteesi, mutta vaivat kuitenkin jatkuvat? Lantionpohjan lihasten harjoittaminen on haasteellista, koska harjoitteet on hyvin helppo tehdä väärin. Ulkoapäin ei pystykään sanomaan, osaako nainen harjoitella lihaksiaan oikein.

Tule oppimaan yhdessä turvallisella tavalla lantionpohjan ja keskivartalon tukilihasten harjoittelumenetelmä, jossa vatsaonteloon ei kohdistu painetta! Kurssilla harjoitellaan keskivartalon tukilihaksia mm. hypopressive-menetelmällä. Kurssilla opetellaan sarja hengitys- ja asentoharjoituksia, joissa saadaan kehon keskustan lihakset aktivoitumaan refleksinomaisesti. Hengitysmenetelmä saa aikaan imun lantion elimiin, jolloin ne kohoavat ja pääsevät korjautumaan parempaan asentoon. Kolmen kerran aikana harjoitellaan menetelmän perusteet ja saat myös kirjalliset kotiharjoitusohjeet. Kurssin jälkeen sinulla on valmiudet harjoitella itsenäisesti kotona.

Ohjaajana toimii äitiysfysioterapeutti ja ravintoneuvoja. Jos sinulla on lieviä tai kohtalaisia ongelmia, niin ryhmäharjoittelu voi sopia sinulle. Jos ongelmasi ovat vaikea-asteisia, ole yhteydessä ensin lääkäriin ja myös kurssin ohjaajaan, joka arvioi voitko osallistua ryhmään vai hyödytkö enemmän yksilöohjauksesta. Jos olet epävarma mahdollisuudestasi osallistua kurssille, niin ole yhteydessä kurssin ohjaajaan.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kolme kertaa.

Kurssiohjelma

 1. kerta
 • Lantionpohjan lyhyt teoria
 • Hypopressive-menetelmän teoriaa
 • Asento- ja hengitysharjoitteet
 • Hypopressive-perustekniikka ja valmistautuminen harjoitteisiin
 • Kirjalliset kotiohjeet
 1. kerta
 • Harjoitusohjelman ohjaaminen
 • Kirjalliset kotiharjoitteet
 1. kerta
 • Hypopressive-kertaus
 • Lantionpohjalihasten tahdonalainen harjoittelu
 • Kirjalliset kotiohjeet

Aika: avoinna

Klo: avoinna

Hinta: 95 euroa (sis. alv 24%)/3×1,5h

Paikka: avoinna

Kurssin ohjaaja: äitiysfysioterapeutti Maria Jokela

Ilmoittautuminen viim.: 

Ilmoittaudu numeroon 041- 5321 627 tai maria@tunnekehosi.fi. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Kurssi-ilmoittautumisen voi perua kurssin viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, ja tämän jälkeen perutusta osallistumisesta peritään 50% kurssin hinnasta. Jos et pääse osallistumaan kaikille kerroille esim. yllättävän sairastumisen vuoksi, niin kursseja järjestetään myös myöhemmin. Huomioi, että raskauden aikana et voi osallistua kurssille. Muita vasta-aiheita menetelmälle ovat korkea verenpaine, sydänsairaus, nivustyrä, napatyrä ja ostruktiivinen keuhosairaus.


Menneitä kursseja

TARA LANGE Turussa

Ohjelma:

Klo 11.00-14.00
Rikasta ravintosi, sijoita suolistoosi – Maria Jokela, Tunne Kehosi
Vihermehu (2h) – Tara Lange
MAKSU 20€

Klo 14.00-15.00
Tauko, tarjolla kahvia ja teetä

Klo 15.00-17.30
Rakkaustarina – Tiia Lehmussola
Tikapuut rakkauteen – Tara Lange
VAPAA PÄÄSY

KLO 11-14

RIKASTA RAVINTOSI, SIJOITA SUOLISTOOSI – Maria Jokela

Päivä alkaa virittäytymällä Marian kanssa ravinnon rikastamiseen. Luennolla käydään läpi 10 helposti toteutettavaa tapaa sijoittaa suolistoon ja voida paremmin. Intohimoisena kulinaristina ja terveyden vaalijana Maria käyttää ravintoa terapeuttisesti kehoa ja mieltä eheyttävänä ja toisaalta nautinnon lähteenä.

VIHERMEHU –luonnollinen energiajuoma – Tara Lange

Tara pitää inspiroivan, koskettavan ja ajatuksia herättävän luennon vihermehuista ja niiden vaikutuksesta terveyteemme ja elinvoimaamme. Tara kertoo tyttärensä ja miehensä paranemistarinat sekä filosofiaansa mehustamisesta. Mitä kaikkea voi mehustaa ja miksi? Luennolla näet miten helposti ja vaivattomasti saat valmistettua turvallisista luonnon antimista energisoivia, puhdistavia, parantavia ja herkullisia mehuja! Luento sopii kaikenikäisille. Luennon jälkeen saat sähköpostitse kattavan tietopaketin mehustamisesta, tietoa eri laitteista ja alennuskoodeja niihin sekä printattavat listat mehustettavista raaka-aineista ja niiden esivalmistelutavasta.

Sitova ilmoittautuminen viim. ke 17.5. maria@tunnekehosi.fi.
Maksu 20€ etukäteen, maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

KLO 15-17.30

RAKKAUSTARINA – Tiia Lehmussola

Kiinnostavia tarinoita on maailma pullollaan, mutta oma elämä voi tuntua olevan liikaa vaikkapa pölypalloja nurkissa, kiukutteleva lapsi jaloissa, väljähtänyt parisuhde ja läppäri sylissä – pakotienä niihin kiinnostaviin tarinoihin? Entäpä jos sinun elämäsi onkin kiehtova tarina? Juuri tuollaisena, inhimillisenä, ihmisenkokoisena. Meistä jokainen on matkalla kotiin, itseään etsimässä – tiedosti sitä tai ei. Pelkojamme ja tarpeitamme väistellen, keho oireillla ja sydän haavoilla. Mutta miten itsensä voi löytää, miten tavallisessa arjessa avautuu elämäntarina? Rakkaustarina sinusta.

TIKAPUUT RAKKAUTEEN – Tara Lange

Taran odotettu uutuuskirja kertoo elämämme sykleistä ja niissä opittavien tunteista tulevien oppiläksyjen tarkoituksesta. Mitä raskaat tunteet – häpeä, syyllisyys, apatia, suru, pelko, himo, viha ja ylpeys yrittävät meille kertoa? Onko aina tarkoitus olla onnellinen ja voimissaan, tuntea vain rohkeutta, olla neutraali tai halukas, hyväksyvä, ymmärtäväinen ja rakastava yli-ihminen vai onko meidän “huonoina” pitämillä tunteilla joku tarkoitus ja oppi? Tunteiden tikapuu on koko perheen loistava työkalu, josta oppia tunnistamaan tunnetilojaan. Mikä on sinun perustunteesi ja mitä tunteita välttelet? Yksinkertaisen ja ajatuksia herättävän työkalun voimin oivaltaa itsestään ja muista hämmästyttäviä asioita. Luennollaan Tara kertoo miten tikapuita voi käyttää omassa arjessaan – lisäämään hyväksyntää ja ymmärrystä muita kohtaan, mutta ennen kaikkea löytääkseen tasapainon ja oman totuuden omien tunteidensa avulla.


Raskauden läpi hyvinvoivana – Kurssi odottaville äideille

Oletko jo raskaana tai suunnittelemassa raskautta? Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, jos raskaus on saanut sinut ajattelemaan, kuinka paljon ravinnolla on merkitystä hyvinvointiisi. Kurssi antaa sinulle eväitä rikastaa omaa ruokavaliotasi, joka tukee sinun ja vauvasi hyvinvointia läpi raskauden.

Ohjaajana toimii diplomiravintoneuvoja sekä äitiysfysioterapeutti, joka on erikoistunut äitien ja vauvojen hyvinvointiin. Kurssilla annetaan käytännönläheisiä vinkkejä ruokavalion rikastuttamiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen raskauden aikana. Kaiken materiaalin saat kirjallisena, joten voit säästää aivotyöskentelyyn menevän energian vauvan kasvuun. Päivän aikana saatat löytää myös uusia samanhenkisiä ystäviä, joiden kanssa raskauden ilojen ja haasteiden jakaminen on kahta antoisampaa.

Aika: helatorstaina 25.5.2017

Klo: 12.00-17.00

Paikka: Hyvinvointihuone Hehku, Ratakatu 1, 21100 Naantali

Hinta: 75 euroa (sis. alv 24%)

Ohjaaja: Maria Jokela, Tunne kehosi

Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja:

 • Verensokeritasapainoa tukeva ravintorikas ruokavalio ja sen toteuttaminen käytännössä
 • Luonnolliset ravintolisät raskauden tukena
 • Raskausajan ongelmat ja niiden hoitaminen luonnollisesti
  • ummetus
  • turvotus
  • närästys
 • Tapoja vähentää kemikaalialtistusta raskauden aikana
 • Synnytykseen valmistautuminen

Kurssille voit osallistua vaikka et olisikaan vielä raskaana sekä raskauden eri vaiheissa. Kurssi sopii myös, jos sinulla on riski sairastua raskausajan diabetekseen tai sinulla on jo todettu diabetes. Varmista paikkasi kurssille ma 22.5. mennessä p. 041-5321 627 tai maria@tunnekehosi.fi. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautumisen voi perua 22.5. mennessä. Varaa mukaan omat eväät, sillä pidämme pieniä taukoja tankkaamista varten.

Ilmoittaudu kurssille